DE BLOEY

Het onstaan van de naam

De naam De Bloey vindt haar oorsprong in de namen van de eerste en tweede heer van Helvoirt. Toen Helvoirt in 1560 als heerlijkheid werd uitgegeven door Fillips II van Spanje, werd ze gekocht door Hendrik Bloeyman (‘s-Hertogenbosch, 1519 - 1584), die het nog steeds bestaande kasteel Zwijnsbergen betrok. Bloeyman vervulde hoge functies in ‘s-Hertogenbosch en leidde de katholieke oppositie in de Tachtigjarige Oorlog en voorgaande godsdiensttwisten. Hij werd opgevolgd door zijn zoon, Jan Baptista Bloeyman.

Naast dat de naam De Bloey refereert aan het verleden van Helvoirt, wijst ze ook op de betekenis van de ontwikkeling voor de Brabantse plaats. Het Van Goghplein, de appartementen en de winkels versterken de bestaande dorpskern en laten Helvoirt bloeien!

ARCHITECTUUR

De architect aan het woord

Op deze belangrijke plek in Helvoirt, maken gedateerde, enigszins vervallen gebouwen plaats voor een nieuw, levendig woon- en winkelgebied.

Op de begane grond komen een supermarkt en winkels. De ruime appartementen op de verdieping worden ontsloten door een trappenhuis met lift vanaf de Achterstraat. De bergingen in de kelder zijn eveneens bereikbaar met de lift. Ook de directe omgeving en het Vincent van Goghplein worden volledig heringericht met hoogwaardige materialen, waarbij nagenoeg alle bestaande bomen gehandhaafd blijven.

Samen met de herinrichting van de omgeving zal het nieuwe gebouw een markant punt worden richting het centrumgebied van Helvoirt.

PARKEREN

Gratis parkeren voor de deur.

Op het Vincent van Goghplein aan de voorzijde van de Bloey wordt, net als in de huidige situatie, openbare parkeergelegenheid gecreëerd. Als bewoner van de Bloey kunt u uiteraard gratis parkeren op het grote plein voor de winkels, of op een van de vele parkeerplaatsen rondom het gebouw.


WINKELEN

Even snel boodschappen doen.

‘Loop jij even naar beneden voor een pak melk en wat verse broodjes? Heerlijk dat de supermarkt direct aan het plein zit. We hoeven maar de trap af te lopen en we staan al in de winkel. Doe er direct maar een vruchtentaartje met slagroom bij, voor zo dadelijk bij de koffie. Vandaag is een vrije dag; we genieten van ons appartement en de gezelligheid op het plein en rond de winkels. Tussen de middag halen we even een visje bij de visboer op de markt, lekker voor op brood!’ 

 

Op het Vincent van Goghplein wordt, naast veel parkeergelegenheid, ruimte vrij gehouden voor een gezellig markt. Ieder donderdag wordt het marktplein gevuld met een scala aan marktwaar.

KEUKEN EN SANITAIR

Kies maar uit!

U mag voor uw appartement zowel een keuken als sanitair uitzoeken, een keuken ter waarde van € 5.000,- en sanitair ter waarde van € 3.500,-. Beschouw het maar als een cadeautje; een bijdrage om het appartement tot uw gedroomde plek te maken. Bij bouwnummers 05, 06, 18 en 19 mag u een keuken uitzoeken ter waarde van € 7.500,- en sanitair ter waarde van € 5.000,-.

De appartementen in de Bloey worden standaard zonder keuken, badkamer en toilet opgeleverd. Met de stelposten kunt u zelf een keuken en sanitair uitkiezen welke ú mooi vindt.

RECREËREN

Struinen in het zand of per fiets door de bossen

De omgeving van Helvoirt heeft veel te bieden. Het natuurgebied de Loonse en Drunense duinen is uitstekend te verkennen met de fiets of te voet. Deze Brabantse Sahara is een soort woestijn, waar je in het stuifzand overal mag struinen. Onder de bomen in de uitgestrekte bossen kun je ook gewoon lekker luieren en genieten van de rust.

Liever wat actiever? Ga dan joggen of pak de mountainbike voor een flinke tocht door de bossen. Over de vele zandheuvels is het ook heerlijk paardrijden. In het gebied zijn diverse fiets-, wandel- en ruiterpaden uitgezet.

Omgeving

Gelegen in hartje Brabant!

Lekker erop uit? In de omgeving van Helvoirt zijn diverse leuke plaatsen. In nog geen 20 minuten sta je in de binnenstad van Den Bosch en in dezelfde tijd ben je in het altijd gezellige Tilburg voor een stadswandeling en een heerlijke lunch. 

Tilburg en Den Bosch zijn gezellige (studenten)steden met veel musea en muziekpodia. In Tilburg moet je zijn voor leuke evenementen, zoals de grootste kermis van Nederland, Festival Mundial en de Meimarkt. Ook Het Nederlands Textielmuseum met allerlei demonstraties is een aanrader. In een bourgondische stad hoort natuurlijk een Wijnmuseum! Bij Maison du Vin kun je lekker een wijntje proeven. Voor een avondje stappen ben je in Den Bosch op de goede plek: uitgaansgelegenheden zijn er in overvloed!

Adres

Vincent van Goghplein, Helvoirt


INTERESSE?

Wij nemen contact met u op.

Beekhuizen Makelaardij
0411 611 302
info@beekhuizenmakelaardij.nl
 
Contact